Пролетна ваканция от 01.04 до 12.04!

НЯМАТЕ право да пишете в замъка, позволено е в домовете ви, Хогсмийт, Макрон-Али и Диагон-Али!
 
ИндексВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Първи урок

Go down 
АвторСъобщение
Проф. Де'Луна
Директор и Ръководител на дом Слидерин
avatar

Брой мнения : 482
Join date : 10.02.2009
Age : 25
Местожителство : В спокойствието на ноща...в безкрайното

ПисанеЗаглавие: Първи урок   Пет Фев 13, 2009 7:12 am

Скоро...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.booo.omgforum.net
Проф. Де'Луна
Директор и Ръководител на дом Слидерин
avatar

Брой мнения : 482
Join date : 10.02.2009
Age : 25
Местожителство : В спокойствието на ноща...в безкрайното

ПисанеЗаглавие: Re: Първи урок   Пет Фев 27, 2009 8:21 am

Влязох в стаята и леко затворих вратата след себе си, званеца щеше да бие след няколко минути и исках да се подготвя за часа. Запътих се с по-ускорени крачки към катедрата си и внимателно прегледах записките, които можеше да ми потрябват за часа. Всичко беше тук, извадих магическата си пръчка и я оставих на катедрата след което удобно се настаних на стола с висока облегалка. След минутка часът започна и в стаята се изсипаха няколко ученички, които весело си шушукаха нещо, но когато ме видяха се заковаха на място вперили поглед в мен. Усмихнах им се приветливо, надявайки се това да ги успокои...
- Влизайте и сядайте, милички! - поканих ги аз с кадифено мекия си глас.
Момичетата кимнаха отсечено и запритичваха между единичните чинове за да седнат. Когато всички не настаниха отново заговорих.
- Здравейте, аз съм Професор Де'Луна, някои от вас ме познават от други часове. Както вече сте се досетили аз ще ви преподавам и по Пророкуване. - замълчах за секунда и поех дълбоко въздух. - Днес ще вземем първия урок, той не е труден и е съвсем кратичък. Ще ви разкажа малко за това какво представлява Пророкуването и с какво точно се занимава то.
Станах от стола си и тръгнах с бавни крачки между чиновете.
- Пророкуването е един от най-древните магьоснически ритуали в историята. Най използваните видове гадаене са: гадаене по чаени листенца и птичи вътрешности, на длан и кристално кълбо, както и предричане на бъдещето спрямо движението на планетите и спътниците им. Много от методите са възникнали в древна Месопотамия преди повече от 4 хил. Някои ясновидци търсили знаци за бъдещи събития, като искали насока от духовете. Трети пък намирали белези в природата- затъмнение, градушка, раждане на близнаци и др. - поех дълбоко въздух и огледах учениците, всички бяха вперили любопитни и жадни за знаение погледи в лицето ми. Продължих. - Но трябва да подчертая истинските гадатели са много рядко срещани. Още в древността се срещали шарлатани,измамници,които претендирали,че владеели това изкуство.Дори и днес се срещат такива. Но трябва да знаете, че винаги е имало и ще има истински прорицатели, които имат нелеката дарба да виждат бъдещето. В същността си,пророкуването е търсенето на знаци,вникване в значението на всико онова, което изгражда живота ни и което има пряко влияние
върху живота ни. Но както знаете бъдещето постояно се изменя,ето защо се вглеждаме единствено в предопределени от настоящето ни действия....Е това беше урокът. Както казах не е много труден! - замълчах и се усмихнах на намръщените физиономии на учениците ми. Взех магическата си пръчка от катедрата и я насочих към дъската, по която с бели букви се изписа домашното за другия път и макар да видях как всички усърдно го записаха на пергаментите си, все пак реших да го повторя и на глас.
- За следващия път искам РП-домашно, което да ми пуснете тук, то да е на тема "Какво мисля за пророкуването?Интересна наука ли е? И смятам ли, че и до днес съществуват добри гадатели на които може да се вярва?"
- А сега ако имате въпроси за домашното или нещо по урока, питайте! - казах аз сядайки на стола си....

Ако имате въпроси задавайте ги под формата на РП!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.booo.omgforum.net
????
Гост



ПисанеЗаглавие: Re: Първи урок   Пет Фев 27, 2009 9:42 am

Домашното като съчинение ли да бъде ?
Върнете се в началото Go down
Проф. Де'Луна
Директор и Ръководител на дом Слидерин
avatar

Брой мнения : 482
Join date : 10.02.2009
Age : 25
Местожителство : В спокойствието на ноща...в безкрайното

ПисанеЗаглавие: Re: Първи урок   Пет Фев 27, 2009 10:06 am

Да

_________________
"Колкото повече, толкова повече!"
"Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед... и това са две гърненца с мед."
"Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб."
Велик си Мечо Пух =)
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.booo.omgforum.net
????
Гост



ПисанеЗаглавие: Re: Първи урок   Сря Мар 04, 2009 10:33 am

След края на часа Ванеса изхвърча от стаята. До следващия час имаше още много време, а тя нямаше какво да прави затова отиде в библиотеката, за да види нещо за домашното, защото вече имаше идея. Влезе и си намери една книжка за чаените листенца. Вътре пишеше какво означава всяко едно от изображенията, които се получават върху чаените листенца. Имаше наистина много и Ванеса потъна в книгата. Беше и толкова интересно. След като я изчете, тя разбра какво точно трябва да напише. Взе един пергамент, перо и започтна да пише :

„Какво мисля за пророкуването? Интересна наука ли е? И смятам ли, че и до днес съществуват добри гадатели на които може да се вярва?”

Мисля, че пророкуването е една много интересна наука, защото тя се занимава с това да разбереш какво ще ти се случи на следващия ден или по нататък. Най – известните начини за гадаене са гадаене по чаени листенца и птичи вътрешности, на длан и кристално кълбо, както и предричане на бъдещето спрямо движението на планетите и спътниците им. Според мен
най – интересния от тях е този с чаените листенца, защото те са нещо абсолютно обикновено, а всъщност дава много информация. Ето и някои от изображенията, които можем да видим върху чаените листенца:
Барабан – Клюки
Ваза - Приятел в нужда
Въпросителен знак - Несигурност, промяна
Гъска – Покана
Дантела - Деликатен въпрос
Диамант - Скъп подарък
Длан - Дружба
Дъга - Късмет
Дърво - Успех
Жаба - Професионално развитие
Жираф - Недоразумение
Жълъд - Добро здраве
Заек - Успех
Звезда - Късмет
Змия - Лъжа, изкушение
Катерица - Бъдищо богатство
Кенгуру - Неочаквано пътуване
Китара - Задава се романтична връзка
Клон - Нови приятелства
Клуб - Предстояща опасност
Ключ - Разкриване на загадка
Ключалка - Нежелана вест
Кръг – Любов
Куче - Верни другари
Овца - Късмет
Око - Внимание
Папагал – Смущение
Подкова - Късмет
Прилеп - Разочарование
Прозорец - Помощ от приятел
Пръстен – Брак
Рог - Изобилие
Русалка – Съблазън
Скорпион - Враждебен заговор
Слънце - Трайно щастие
Триъгълник - Неочаквано събитие
Цветя - Любов, почести, уважение
Яйце - Плодородие, нарастване
Това да гадаеш и да виждаш бъдещето е наистина много забавно и едновременно много отговорно, защото да знаеш какво ще се случи и в най – лошия случай да знаеш нещо, което никой друг не трябва да знае е не само неприятно, но и отговорно. Според мен и в наши дни има истински гадатели, въпреки че се броят на пръсти. Шарлатаните преобладават, защото е много по – лесно така отколкото да направиш нещо друго, а както казах по – горе истинските гадатели се броят на пръст.
Това е моето мнение за пророкуването . Дано ви е харесало  !!!!

Ванеса погледна това, което беше написала . Хареса и. Не бе усетила как мина времето. Следващия и час почваше след малко. Остави книгата, прибра си нещата и се запъти към следващия си час.
Върнете се в началото Go down
Dark Angel
Първи курс - Грифиндор
Първи курс - Грифиндор
avatar

Брой мнения : 143
Join date : 03.03.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Първи урок   Чет Мар 05, 2009 7:17 am

След като часът по пророкуване свърши Ричард,Сиси и тя решиха да отидат в кухнята където там работят духчетата.
-Не мисля че е добра идея Ричард.Ами ако директорката се скара защо отиваме при духчета.Тя ще си помисли че се опитваме да ив провалим работата.
-Не ставай глупава Рос директорката е много добра и няма да ни се скара,а й ние отиваме при духчета не да им пречим,а да ги видим(
-Той е прав Роси.-каза с укорен глас Сиси.- никой няма да ни се скара,не се претеснявай за нищо.
Тримата приятели се спряха на един портвет където има нарисувано купа с плодове. Сиси натисна посредата на портвета и една врата която преличаше на стена се отвори. Първокусничите ахнаха като влязоха в кухнята.Навсякъде имаше трудесте се духчета.Едни готвеха,други чистеха,трети сервиваха храната,а четвърти свиреха на цигулка и пиано. Едно духче забеляза децата и ги настани на една изискана маса със изискани столове.Децата седнаха и едно духче ги пита какво искат,но гфиндорките отказаха,само лакомия хафълпафец прие. След 1 час ядене първокусникът не можеше да се побира в своите пантолони и едва се измъкна от стола си с помощта на Роса и Сиси. Вече беше станало доста късно и тримата приятели решиха да се качват в общите си стаи. Но Росалинда се сети че има да си пиши домашната по проракуране.
"Какво мисля за пророкуването?Интересна наука ли е? И смятам ли, че и до днес съществуват добри гадатели на които може да се вярва?"-Аз мисля че проракуване е много интересна наука,но не е точна. Не всеки път ясновидци и гадатели успяват да предсказат бъдещото били и дори и най-опитните. Също така не всички който се представят за гадатели са найстина такива. Повечето са жарватани и искат само да вземат парите на наивните хора.Но въпреки тези фалшиви гадатели има останали и добри гадатели макар че са рядкост.
Прорукуването-един от най-древните магически ритуали в историята.През вековете маговете и вещиците(така наричани по онова време) го използвали за да гадаят какво ще се случи през следващите месеци и години.Понякога било много вярно,но имало и случаи когато не било. Не е било вярно,защото някои хора не са знаели как да овладеят способностите си да виждат бъдещето. Ето защо ние трябва добре да изучим и развием способностите си,за да ги използваме.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Джини Уайт
Префект на Грифиндор
Префект на Грифиндор
avatar

Брой мнения : 345
Join date : 15.02.2009
Age : 21
Местожителство : на някоя друга планета

ПисанеЗаглавие: Re: Първи урок   Чет Мар 05, 2009 7:40 am

Джини излезе от кабинета по Пророкуване и заедно със Сиси, Лизи и Криси се запъти към общата стая на Грифиндор. Там все още нямаше много ученици, за това те успяха да седнат на любимите си места пред камината. Започнаха да обсъждат единственият си час този петък - Пророкуването. Така и така нямаха друга работа и се захванаха с домашното си. Решиха, че ще го напишат много по- лесно ако първо го дискутират известно време, а след това го напишат. Първият въпрос беше " Какво мисля за Пророкуването? Интересна наука ли е? " Уайт отговори първа:
- Аз мисля, че пророкуването е много интересна наука, понеже ни показва какво ще се случи. Не е чак толкова точно колкото Аритмантиката, но пък това е интересното - аз мога да разчета нещо по един начин, някой друг по различен. Като се занимаваме с Пророкуване трябва да разчитаме на инстинкта си относно разгадаването на някои знаци. Не е никак леко да знаеш какво ще се случи, но пък понякога е много полезно за предотвратяване на бъдещи грешки.
Четирите момичета поговориха още малко по този въпрос като бяха единодушни за едно - НЯМАХА ТЪРПЕНИЕ ДА ДОЙДЕ СЛЕДВАЩИЯ ЧАС.
Преминаха към втория въпрос, а именно " Смятам ли, че и до днес съществуват добри гадатели на които може да се вярва? ". Този път настъпи кратко мълчание, през което всяка обмисляше отговора си. Изглежда Джини беше най - бъбрива днес и отново започна първа :
- Според мен още се срещат хора с изумителната дарба да виждат бъдещето. Важното е да попаднеш на правилен човек. Дори и предсказанието да не се сбъдне напълно, не трябва да забравяме, че бъдещето постоянно се променя, а и знаците, по които се гадае могат да бъдат разчетени различно. Въпреки това има и шарлатани, които взимат много пари от хората, а само лъжат - казват нещо притеснително и после сядат да ти обясняват с какви неща, които няма откъде да намериш освен при тях, ще успееш да се предпазиш. Такива измамници могат само да навредят и не бива да им се вярва.
Скоро след това всички бяха изказали мнението си и дойде време домашното да бъде написано.Момичетата отхвърлиха поредната задача, с усмивка на уста.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: Първи урок   

Върнете се в началото Go down
 
Първи урок
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Пролетна ваканция от 01.04 до 12.04! :: Кулите, най-високите точки на замъка :: Кулите :: Пророкуване-
Идете на: