Пролетна ваканция от 01.04 до 12.04!

НЯМАТЕ право да пишете в замъка, позволено е в домовете ви, Хогсмийт, Макрон-Али и Диагон-Али!
 
ИндексВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Четвърти урок

Go down 
АвторСъобщение
Проф. Де'Луна
Директор и Ръководител на дом Слидерин
avatar

Брой мнения : 482
Join date : 10.02.2009
Age : 25
Местожителство : В спокойствието на ноща...в безкрайното

ПисанеЗаглавие: Четвърти урок   Пет Мар 27, 2009 11:08 am

Проф. Де'Луна, влезе бавно в кабинета и се усмихна приветливо на учениците си, те и отвърнаха със същото поздравявайки я хорово.
- Добър ден, професоре!
- Здравейте! - Рейчъл се усмихна по-широко и застана до катедрата си. Настроението и днес бе много добро и се надяваше да зарадва учениците си с днешния открит урок.
- Така, деца искам бързичко да станете от чиновете! - каза жената и запляска с ръце подканвайки ги да станат. Учениците се спогледаха леко притеснени и се изправиха хвърляйки на преподавателката си очудени погледи. Когато всички се изправиха Де'Луна се усмихна загадъчно и с едно размахване на пръчката си чиновете мигом изчезнаха, бивайки заместени от малки кръгли масички за по двама с червени покривки и меки червени таборетки.
- Рзпределете се по двама, по-живо! - извика професора и децата бързо засноваха из стаята нареждайки се по двама на маса.
Преподавателката замахна още веднъж с пръчката си и във въздуха изникна голямо тъбло изобразяващо човешка ръка.

1 - линия на живота

2 - линия на сърцето

3 - линия на разума ( главата )

4 - линия на съдбата

5 - линия на слънцето

6 - линия на здравето

Ю – пръстът на Юпитер

С – пръстът на Сатурн

А – пръст на Аполон

М – пръст на Меркурий

В – хълм на Венера

Л – хълм на Луната

м1 – малък хълм на Марс

м2 – голям хълм на Марс
- Днес ще ви запозная с гадаенето на ръка...- започна шеметно шушукане. -...Тихо, моля...Линиите на ръцете, които имат значение при гадаене на ръка според различни източници са различен брой – обикновено се говори за 10 до 12. Тези, които сме показали на картинката са от т. нар. основни и са най - важните при гледане на ръка. Не се притеснявайте, ако не откривате всички линии на ръката си, това е нормално. Линиите, които ги има на всички ръце са: линията на живота, на сърцето и на разума. Хиромантия - като термин е с гръцки произход и преведен означава " предсказване по длан ". Всъщност това е метод за гадаене, който се базира на специфичните особености на човешката длан, нейните линии, форма, големина и други особености. Като способ е възникнал преди няколко хиляди години и първоначално се е практикувал предимно в някои азиатски държави, а по-късно и по целия свят. - Рейчъл замълча давайки шанс на децата да поемат дадената информация. - Сега искам всеки да хване ръката на човека срещу него и да намери линиите изобразени на картинката пред вас. А това са значенията на линиите на ръцете. - Де'Луна замахна отново и пред тях се появи още едно тъбло.
Основни типове ръце:

1 - Практична ръка – къса, малка длан с къси пръсти – говори за практичност, трудолюбивост, точност, умереност в действията и разсъжденията.

2 - Интелектуална – къса длан, дълги пръсти – интелект, самоувереност, дисциплина, силно изразени лидерски качества.

3 - Емоционална ръка – дълга длан с дълги пръсти – говори, че човекът се ръководи предимно от чувствата и усещанията си. Много фантазира, но и винаги има свежи идеи.

4 - Интуитивна – дланта е дълга, а пръстите къси – енергичен човек, единак, борбен, много разнообразни физически способности.

5 - Обикновена, стандартна – дланта е със средна големина, пръстите също – умереност във всичко, избягва да рискува, предпочита познатите пред новите неща.

Значение на линиите на ръцете:

1 – Линия на живота : Ако тази линия е къса това означава кратък живот, ако е дълга – дълъг живот. Линията свършва рязко, без да изтънява – внезапна смърт. Прекъсната на места линия говори за опасности в дадения етап от живота. Ако най–развитата и ясно очертана линия на вашата ръка е линията на живота това означава, че сте човек практик, обръщате по-силно внимание на вашето спокойствие, дом, здраве. Разклоненията на линията нагоре са по-благоприятни и символизират материални придобивки, високи постижения, богатство.

2 – Линия на сърцето : Ако това е най-ясно очертаната линия от основните линии на вашата ръка означава, че сте човек с развити усещания за изкуство, красота, сърдечни отношения и изобщо се водите от чувствата и душата си, те надделяват над разума. Множество разклонения – щастие, всяко разклонение е приключение. Ако разклоненията са в началото – любовни приключения. Ако линията е прекъсната – възможни сърдечни проблеми. При застъпване с линията на разума – вътрешни противоречия, неуравновесеност.

3 – Линия на разума : Колкото по-дълга и по-права е тази линия толкова са по-големи умствените способности, а ако е двойна – още по големи. Ако тази е най-развитата ваша линия то вие сте човек разсъдлив, проницателен, реалист, с добра логическа мисъл и добри възможности за запаметяване. Ако линията прекъсва – възможни психологически проблеми, нервни разстройства. При наличие на кръст на линията – проблеми с мозъчната дейност, депресии.

4 – Линия на съдбата : Ако изобщо липсва – еднообразен и скучен живот. Ако е двойна – успех и лична удовлетвореност. Разклонения нагоре – успехи, надолу – несполуки. Прекъсванията отразяват промените в брака и работата. Наличие на кръст на тази линия – скръб. Ако има пресичащи малки линии – това са основните препятствия и трудности в живота.

5 – Линия на слънцето : Ако липсва – изпълнен с несполуки, трудности и разочарования живот. Ако е неясна, бледа – вятърничавост и неумение за съсредоточаване. И тук клончетата нагоре са по – благоприятни и символизират успехи, а тези надолу – неуспехи. Напречните линии изразяват опасностите. Ако линията лъкатуши – непостоянни успехи и променлив характер. Кръст на тази линия показва семейно щастие.

6 – Линия на здравето : Тук добрите варианти са линията като цяло да е ясна и непрекъсната или въобще да липсва. Наличието на лъкатушене, прекъсвания, избледняване и т.н. говори за болести, лошо здраве. Малки успоредни линии – добри възможности в образователната сфера.

- Хайде започвайте! - подкани ги тя.

Важно: РП тук, за това как гледате на ръка на някой. С повечко подробност и повече обяснения!

_________________
"Колкото повече, толкова повече!"
"Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед... и това са две гърненца с мед."
"Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб."
Велик си Мечо Пух =)
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.booo.omgforum.net
 
Четвърти урок
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Do Re Mi Fa Sol La Si Do
» предания и легенди
» Castle/Касъл
» Японски митологични същества

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Пролетна ваканция от 01.04 до 12.04! :: Кулите, най-високите точки на замъка :: Кулите :: Пророкуване-
Идете на: