Пролетна ваканция от 01.04 до 12.04!

НЯМАТЕ право да пишете в замъка, позволено е в домовете ви, Хогсмийт, Макрон-Али и Диагон-Али!
 
ИндексВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Четвърти урок

Go down 
АвторСъобщение
Проф. Де'Луна
Директор и Ръководител на дом Слидерин
avatar

Брой мнения : 482
Join date : 10.02.2009
Age : 25
Местожителство : В спокойствието на ноща...в безкрайното

ПисанеЗаглавие: Четвърти урок   Пет Мар 27, 2009 11:08 am

Проф. Де'Луна, влезе бавно в кабинета и се усмихна приветливо на учениците си, те и отвърнаха със същото поздравявайки я хорово.
- Добър ден, професоре!
- Здравейте! - Рейчъл се усмихна по-широко и застана до катедрата си. Настроението и днес бе много добро и се надяваше да зарадва учениците си с днешния открит урок.
- Така, деца искам бързичко да станете от чиновете! - каза жената и запляска с ръце подканвайки ги да станат. Учениците се спогледаха леко притеснени и се изправиха хвърляйки на преподавателката си очудени погледи. Когато всички се изправиха Де'Луна се усмихна загадъчно и с едно размахване на пръчката си чиновете мигом изчезнаха, бивайки заместени от малки кръгли масички за по двама с червени покривки и меки червени таборетки.
- Рзпределете се по двама, по-живо! - извика професора и децата бързо засноваха из стаята нареждайки се по двама на маса.
Преподавателката замахна още веднъж с пръчката си и във въздуха изникна голямо тъбло изобразяващо човешка ръка.

1 - линия на живота

2 - линия на сърцето

3 - линия на разума ( главата )

4 - линия на съдбата

5 - линия на слънцето

6 - линия на здравето

Ю – пръстът на Юпитер

С – пръстът на Сатурн

А – пръст на Аполон

М – пръст на Меркурий

В – хълм на Венера

Л – хълм на Луната

м1 – малък хълм на Марс

м2 – голям хълм на Марс
- Днес ще ви запозная с гадаенето на ръка...- започна шеметно шушукане. -...Тихо, моля...Линиите на ръцете, които имат значение при гадаене на ръка според различни източници са различен брой – обикновено се говори за 10 до 12. Тези, които сме показали на картинката са от т. нар. основни и са най - важните при гледане на ръка. Не се притеснявайте, ако не откривате всички линии на ръката си, това е нормално. Линиите, които ги има на всички ръце са: линията на живота, на сърцето и на разума. Хиромантия - като термин е с гръцки произход и преведен означава " предсказване по длан ". Всъщност това е метод за гадаене, който се базира на специфичните особености на човешката длан, нейните линии, форма, големина и други особености. Като способ е възникнал преди няколко хиляди години и първоначално се е практикувал предимно в някои азиатски държави, а по-късно и по целия свят. - Рейчъл замълча давайки шанс на децата да поемат дадената информация. - Сега искам всеки да хване ръката на човека срещу него и да намери линиите изобразени на картинката пред вас. А това са значенията на линиите на ръцете. - Де'Луна замахна отново и пред тях се появи още едно тъбло.
Основни типове ръце:

1 - Практична ръка – къса, малка длан с къси пръсти – говори за практичност, трудолюбивост, точност, умереност в действията и разсъжденията.

2 - Интелектуална – къса длан, дълги пръсти – интелект, самоувереност, дисциплина, силно изразени лидерски качества.

3 - Емоционална ръка – дълга длан с дълги пръсти – говори, че човекът се ръководи предимно от чувствата и усещанията си. Много фантазира, но и винаги има свежи идеи.

4 - Интуитивна – дланта е дълга, а пръстите къси – енергичен човек, единак, борбен, много разнообразни физически способности.

5 - Обикновена, стандартна – дланта е със средна големина, пръстите също – умереност във всичко, избягва да рискува, предпочита познатите пред новите неща.

Значение на линиите на ръцете:

1 – Линия на живота : Ако тази линия е къса това означава кратък живот, ако е дълга – дълъг живот. Линията свършва рязко, без да изтънява – внезапна смърт. Прекъсната на места линия говори за опасности в дадения етап от живота. Ако най–развитата и ясно очертана линия на вашата ръка е линията на живота това означава, че сте човек практик, обръщате по-силно внимание на вашето спокойствие, дом, здраве. Разклоненията на линията нагоре са по-благоприятни и символизират материални придобивки, високи постижения, богатство.

2 – Линия на сърцето : Ако това е най-ясно очертаната линия от основните линии на вашата ръка означава, че сте човек с развити усещания за изкуство, красота, сърдечни отношения и изобщо се водите от чувствата и душата си, те надделяват над разума. Множество разклонения – щастие, всяко разклонение е приключение. Ако разклоненията са в началото – любовни приключения. Ако линията е прекъсната – възможни сърдечни проблеми. При застъпване с линията на разума – вътрешни противоречия, неуравновесеност.

3 – Линия на разума : Колкото по-дълга и по-права е тази линия толкова са по-големи умствените способности, а ако е двойна – още по големи. Ако тази е най-развитата ваша линия то вие сте човек разсъдлив, проницателен, реалист, с добра логическа мисъл и добри възможности за запаметяване. Ако линията прекъсва – възможни психологически проблеми, нервни разстройства. При наличие на кръст на линията – проблеми с мозъчната дейност, депресии.

4 – Линия на съдбата : Ако изобщо липсва – еднообразен и скучен живот. Ако е двойна – успех и лична удовлетвореност. Разклонения нагоре – успехи, надолу – несполуки. Прекъсванията отразяват промените в брака и работата. Наличие на кръст на тази линия – скръб. Ако има пресичащи малки линии – това са основните препятствия и трудности в живота.

5 – Линия на слънцето : Ако липсва – изпълнен с несполуки, трудности и разочарования живот. Ако е неясна, бледа – вятърничавост и неумение за съсредоточаване. И тук клончетата нагоре са по – благоприятни и символизират успехи, а тези надолу – неуспехи. Напречните линии изразяват опасностите. Ако линията лъкатуши – непостоянни успехи и променлив характер. Кръст на тази линия показва семейно щастие.

6 – Линия на здравето : Тук добрите варианти са линията като цяло да е ясна и непрекъсната или въобще да липсва. Наличието на лъкатушене, прекъсвания, избледняване и т.н. говори за болести, лошо здраве. Малки успоредни линии – добри възможности в образователната сфера.

- Хайде започвайте! - подкани ги тя.

Важно: РП тук, за това как гледате на ръка на някой. С повечко подробност и повече обяснения!

_________________
"Колкото повече, толкова повече!"
"Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед... и това са две гърненца с мед."
"Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб."
Велик си Мечо Пух =)
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.booo.omgforum.net
Изабел Франше д'Епре
Първи курс - Рейвънклоу
Първи курс - Рейвънклоу
avatar

Брой мнения : 54
Join date : 11.02.2009
Age : 25

ПисанеЗаглавие: Re: Четвърти урок   Вто Мар 31, 2009 5:45 am

Изабел седеше и слушаше внимателно докато професор Де'Луна разказваше урока.След това преподавателката остави класа да се упражнява.Изабел седеше до едно момиче от своя дом - Рейвънклоу.Двете се усмихнаха една на друга.
- Хайде започвайте! - подкани преподавателката
- Ако искаш започни ти - каза другото момиче
Изабел хвана лявата й ръка с дланта нагоре.Със свободната си ръка придърпа учебника по пророкуване отворен на съответната страница.Погледна ръката на съученичката си.
- Така...имаш дълга длан с дълги пръсти,това значи чувствителна ръка.Емоционалност,променливост в настроенията,мечтателност,свързва се с елемента Вода.Според формата на ноктите ти - дълги и бадемовидни си замечтана,живееш в свой собствен свят - тук Изабел се усмихна и погледна момичето в очите. - Добре,да продължим...Според групирането на пръстите...ъммм,ниско поставен показалец - срамежлива,вътрешно се поставя над деугите.До тук,май не познах...мисля,че не се справям
-Не,позна доста неща - отговори притеснено момичето
-Значи продължаваме? - попита Изабел изненадано
Другото момиче кимна и Иза отново погледна дланта й.
- Като гледам пръстите...хм...имаш гъвкав палец,т.е толерантен човек - съдомничката й кимна - Показалецът е по-дълъг от безименния,значи си амбициозна...Според тълкуването за средния пръст си сериозна и изпълнителна личност.Беизмения пръст е леко приведен към средния,това значи,че си потайна.А според кутрето ти си с голям интерес към науките.
-Да - отговори момичето
Изабел кимна и продължи
- Венериният хълм е висок и мек,което значи емоционалност и капризност,така ли е?
-Предполагам - отвърна момичето с лека усмивка.
-Долен Марсов хълм...ъм...решителност,хладнокръвие.Линията на живота е тази - Иза посочи линия изкривена към Лунния хълм - чувствителност и богато въображение.Според линията на сърцето чувствата управляват разума,интересно.Но пък линията на съдбата е прекъсната...промени в живота?Да,линията на живота е дълга и ясна,това значи добро здраве,което си личи.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Dark Angel
Първи курс - Грифиндор
Първи курс - Грифиндор
avatar

Брой мнения : 143
Join date : 03.03.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Четвърти урок   Чет Апр 02, 2009 9:58 am

Роса си записваше всичко което казваше професорка и същевремено се стараеше да го запомни. След като свърши с писането на плана си първоокусничката начерта човека ръка и също така беше начертала линийте на живота с различна големина и най-накрая всяка линия я номинира с различна цифра от 1 до 6. След като приключи с обесниниято по новия урок преподавателката постави задача на целия клас за часа,а именно да гледат на ръка на тяхното другарче. След като чу задачата Рос се втрещи тя си мислише че ще се провали и ще предскаже грешно,но изведнъж си спомни че винаги е познавала в гадаенето.Първокусничката си вдъхна кураж и забрави всички прретиснения и колебания относно задачата. Тя бутна леко Сиси и я Попита.
-Сиси ще ми позволиш ли да ти гледам на ръка.-каза нерно Ро.
-Разбира се.
Сиси си подаде своята длан на Ро и с нетърпение я запита.
-Е,кажи ми какво виждаш.
-Незнам Сиси по-добре друг да го каже.
-О,не бъди пъзла Ло кажи го искам ти да ми предскажеш а не друг.
-Добре тогава.-Сиси ти имаш дълга дран и дълги пръсти.
-Това хубаво ли е Ро.-каза с леко треперене на гласа Сиси.-какво означава това.
-Това означава че човекът с дълга длан и пръсти претежава фантазия,и се ръководи предимно от своите чувства и също така че има много свежи идей в своята глава.
-Напълно ме опиша с гадаенето си Ро-каза радостно Сиси.-Ти как викаже че не ставаш за гадателка а вис се само ти си блилятна.
-Ами още нищо не съм каза за линиите ти за живота.
-Така ли.Извинявам се за прекъсването.Продължавай.
-Според линията на сърцето означава че си човек с усет към изкувството и всичко красиво .Тази линия има доста отклонения Сиси това означава щастие и приключение.Вярно ли е това.
-Напърно.През челият ми живот съм изпадала в най-различни приключения и винаги съм се чувствала щастлива никога не съм била нещастна.
-Другата линия.Линията на живота. Твоята линия е дълга и това означава че ще живееж дълъг живот.
-О,боже ро ти си дано да си права за линията на живота.Продължавай със останалите става все по-интересно.
-Твоята линия на разума е доста дълга и права.Това означава че имаш доста големи умствени способности.Няма какво да кажа освен че е вярно Сиси ти си отличничката на класа а това означава че ти наистина имаш умствен багаш.
-Е като изключим трола но пак съм си отличничка.Продължавай.
-Линията ти на съдбата е доста интересна. Има разклонения нагоре което означава че в бъдеще ще имаш големи успехи.
-Линията на слънцето ти е като в формата на кръст и това означава семейно щастие.Това вярно ли е .
-Напълно.Ро забога ти как познаваш тези неща да не би да имаш трето око.
-Не знам Сис просто ми идва отвътре. И сега последната линия. Ти имаш малки успоредни линии което означава ъзможности в образователната сфера.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Четвърти урок   

Върнете се в началото Go down
 
Четвърти урок
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Do Re Mi Fa Sol La Si Do
» предания и легенди
» Castle/Касъл
» Японски митологични същества

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Пролетна ваканция от 01.04 до 12.04! :: Кулите, най-високите точки на замъка :: Кулите :: Пророкуване-
Идете на: